Az alábbi receptet a júniusi bejegyzésem előtt lestem el az egyik filipi lakótól, miközben a rizsfőzésről beszélgettünk.
Szóval.
Karamellizált marha rizzsel - reggelire
És akkor most lássuk, hogy hogyan is csinálta.
Először is vett egy serpenyőt. Természetesen elő a szekrényből.
Felszeletelt egy vagy kettő gerezd fokhagymát. Szerinem ízlés szerint, ezt mindenki tudni fogja, hogy menyire van szüksége. Talán a kockára szeletelt marhahús ezt meg is hatátozza. Nem tudom.
Szóval, aztán kevés olajon elkezdte pirítani a fokhagymát, majd amikor az már elkezdett leégni (gondolom ez azért történt meg, mert közben dumcsiztunk, de az is lehet, hogy le kell barnulnia ??? Ki tudja?), ráöntötte a kockára, inkább cafatoknak mondanám, marhahusit.
Só, bors - a szokásos alap fűszerek, majd amikor már szépen átpirult, én csak annyit láttam, hogy megváltozott a hús színe, felöntötte egy kevés, hát nem is kevés, vízzel. Majd amikor forrásnak eredt, megszórta egy kevés cukorral. (a hús kb. 1 maroknyi, a cukor kb 1 vagy másfél teáskanálnyi volt) És addig főzte, míg teljesen lekaramellizálódott. Jól írtam? Húsos, barna szaftos krémcsoda. :-)
Majd vett egy tálba 2 kanálnyi rizst és ráöntötte ezt a filipi marhacsodát.
Szóval. Ennyi. Röviden és tömören.
Hogy az íze milyen? Nem tudom.
Talán próbáld ki, és ha sikerült és finom, akkor írj a vendégkönyvembe.
Szóval ez egy filipi reggeli.
Szép napot!